Friske kalve til NutriFair

05-01-2018

Mød os på NutriFair og hør hvordan vi kan hjælpe dig med at få sundere kalve.

DLG og Vitfoss/Vilofoss sætter fokus på det, der giver dine kalve en god start og gavner din besætning. Mød os på stand 1284, hvor vi står klar med rådgivning om korrekt vask og desinfektion af kalvehytter. Desuden rådgiver vi om tilskudsprodukter, som kan hjælpe kalven til en bedre opstart både før og efter fravænning af mælk, samt de korrekte startblandinger, som sikrer optimal tilvækst. Kom ind og hør hvordan vi kan hjælpe dig med at reducere diarrétilfælde forårsaget af f.eks. coccidiose, salmonella og E. coli hos dine kalve. Vi medbringer også de nyeste forskningsresultater på X-Zelit som viser, at X-Zelit øger frugtbarheden og reducerer antallet af tomdage hos koen.

 

Resposan støtter hvert åndedræt

Det er ikke kun mennesker, der har glæde af frisk ånde og frie luftveje. Kvægavler Troels Hansen fra Tommerup på Fyn har siden sidste vinter brugt pulverproduktet RespoSan til sine 1.800 slagtekalve.

Testimonial Troels Hansen

RespoSan er en kombination af vitaminer, elektrolytter og urteekstrakter som kanel, eukalyptus og pebermynte. Urteekstrakterne i produktet hjælper til at stabilisere åndedrættet og gør at kalvene kan trække vejret dybt.

”Vi har brugt RespoSan hele vinteren og kalvene har ikke haft en influenzaepidemi og har færre luftvejslidelser. Vi har også brugt væsentlig mindre medicin til de helt små kalve end årene før,” fortæller Troels Hansen.

 ”Det giver en dejlig friskhed i stalden, og kalvene er vilde med smagen. De får det fra indsættelsen indtil de vejer ca. 100 kg. Og hvis nogen af de større kalve er lidt forkølede, så får de også RespoSan i en uges tid. Det er ikke kun vi mennesker, som sætter pris på urter når vi er syge,” fortæller Troels.

 

Nyt forsøg på X-Zelit

Køer, tildelt X-Zelit i goldperioden, bliver hurtigere drægtige, viser et nyt studie fra Cornell Universitet.

X Zelit Graf Hurtig Draegning

Ovenstående figur viser, hvornår i laktationen køerne blev drægtige. I starten af laktationen er alle køer (100 %) naturligvis ikke-drægtige, men fra omkring dag 60 og fremefter bliver de fleste dyr konstateret drægtige.

Der ses, at køerne i X-Zelit-gruppen bliver tidligere drægtige sammenlignet med kontrolgruppen. 50 procent af dyrene i X-Zelit-gruppen er drægtige ved dag 70, mens der går 90 dage, før kontrolholdet har samme andel af drægtige. X-Zelit-gruppen har dermed 20 færre tomdage!

Effekten af X-Zelit på reproduktionen kan også aflæses ved dag 150. Her er 30 procent af dyrene i kontrolgruppen stadig ikke drægtige, hvorimod der kun er 10 procent af dyrene på X-Zelit-holdet, der ikke er drægtige.

Resultaterne indikerer, at reproduktionen er meget påvirket af dyrenes kalciumbalance ved kælvning. Dyrenes kalciumstatus er derfor ikke blot et midlertidigt problem ved kælvning – men påvirker produktionsniveauet i hele laktationen.

Kom ind og hør mere omkring Resposan og X-Zelit på NutriFair, stand 1284

Vitfoss