Vitaminmarkedet i historisk store udsving

30-11-2017

En alvorlig brand i anlægget hos BASF har vendt op og ned på markedet for husdyrvitaminer. Vi er på få uger gået fra historisk lave priser til nu historisk høje priser, mens produktionen og udbuddet af vitaminer er kollapset. Læs her, hvad det betyder for dig som kunde hos Vitfoss

Basf Dpa Nyhed

Billedkilde: DPA

En brand d. 31. oktober i produktionsanlægget hos den globalt førende husdyrvitaminproducent BASF i Ludwigshafen, har medført at udbuddet af vitaminer på markedet er styrtdykket. Branden påvirker andre producenter, der er afhængige af BASF’s ingredienser. DSM vurderer, at 40-45% af verdens vitaminproduktion er ramt af uheldene i Ludwigshafen. Situationen er historisk og uden fortilfælde. Branden kommer på toppen af 18 måneder med uro på vitaminmarkedet som følge af strengere miljøkrav til de kinesiske vitaminproducenter. Det skaber alt sammen nervøsitet i et marked, som dagligt efterspørger varer.

 

Hvad betyder det for dig som kunde?

Situationen påvirker naturligvis også Vitfoss. I skrevne stund leverer vi de mængder som vi har solgt, indeholdende de vitaminer der er aftalt. Grundet den ekstraordinære situation kan der ikke trækkes mere end den aftalte mængde til de aftalte priser, og vi håndhæver successiv levering. Vi ser os nødsaget til at afvise ordrer der indikerer hamstring, for dermed at sikre alle vore kunder får deres varer.

Hvad sker der fremadrettet?

Før branden talte man om 40-80% overkapacitet i markedet, hvilket førte til de historisk lave priser. Langt ind i 2018 vil verdens lagre være i bund, og der forventes at gå noget tid inden priserne falder væsentligt.

 

 

 

Vitfoss